:::: MENU ::::

Плувен маратон в подкрепа на дейностите на Сдружение "Онкоболни и приятели"

Плувен маратон в подкрепа на дейностите на Сдружение "Онкоболни и приятели"

  • юни 30 /2016
  • 0

Плувен маратон с благотворителна цел ще се състои на 9 юли в Бургас. Желаещите да се включат в спортното мероприятие ще трябва да преплуват разстоянието от остров „Света Анастасия“ до плажа на нос „Чукалята“. “Таксите за участие” в маратона ще бъдат дарени за програмата за работа с деца на сдружение „Онкоболни и приятели“.
Сдружението работи по проблемите на онкоболните и техните близки. Спечелването на проект „Промяната“ от сдружението направи възможно разкриването на дневен център за работа с деца от семейства на онкоболни. Средствата по програмата са недостатъчни за реализиране на проекта в дългосрочен план, затова тук навреме идва благотворителната инициатива на един „бургазлия от Острова“ Джон Болгър и Община Бургас. 
Събитието се организира с подкрепата на рибарите от рибарското селище, концесионерите на остров „Св. Анастасия“ и рок-група Силует, които са зад организацията на концерта след маратона. Всеки, който има желание и възможност да се включи в инициативата, може да се запише за участие на телефон 0885 590 564. На остров „Св. Анастасия“ ще бъде поставена кутия за дарения на „Сдружение Онкоболни и приятели“. Всеки дарител ще получи сертификат за Островитянин - ДАРИТЕЛ с печат на Сдружението. Цена: 10 лв за пътуване , резервации на телефон: 0882 004 124 
Вижте и цялата програма на събитието:

7:30 – Яхт клуб „Порт Бургас“ – Медицински прегледи и регистрация на участниците
8:00 - Отпътуване за остров „Св. Анастация“ с корабче
9:00 - Инструктаж от спасителен екип СТАРТ
9:30 пристан о-в „Св. Анастасия“ ФИНАЛ
11:00 плажа на нос „Чукалята“ 
19:45 – Морска Гара Бургас – отпътуване за „Концерт за здраве“20:45 - Връчване на сертификати на плувците дарители.
21:00 - Благотворителен акустичен сет на група Силует, D’Family и Янко Бръснаря на сцената на остров „Св. Анастасия“
23:00 - Отпътуване за Бургас